Bewegen met dementie

Beweging draagt bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Beweging en cognitieve ontwikkeling gaan hand in hand. Mensen met dementie kunnen baat hebben bij voldoende beweging. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen een positief effect  heeft op cognitie, stemming, de biologische klok, en de alledaagse vaardigheden (zoals opstaan, lopen, aan- en uitkleden, toiletgang).

Het doel van het programma

Het doel van de bewegen met dementie is het behouden en/of het verbeteren van kracht, lenigheid, conditie, snelheid en coördinatie. Dit doet zij door dementerenden onder specialistische begeleiding en in een veilige omgeving te trainen.

zie ook kopje specialisatie Geriatrie Fysiotherapie

Regelmatig bewegen heeft daarnaast nog andere gunstige effecten: u krijgt een betere conditie (u kunt meer doen), sterkere spieren (hart en skeletspieren), een beter afweersysteem (minder vaak ziek), en een hoger energieverbruik (u blijft makkelijker op gewicht ). Juist voor ouderen is dit belangrijk, want een sterk en soepel lichaam vermindert de kans op vallen. Ook heeft u door regelmatig te bewegen  minder kans op problemen als botontkalking en gewrichtsslijtage.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak