Oefentherapie Mensendieck Cesar

Introductie

Oefentherapie Cesar is gericht op de behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon. Hierbij vormen jouw persoonlijke bewegingsmogelijkheden het vertrekpunt. Daarbij houden we vanzelfsprekend rekening met jouw persoonlijke situatie (dagelijks leven, beroepsomstandigheden, sport, hobby’s etc.).

Wanneer biedt Cesartherapie uitkomst?

Oefentherapie Mensendieck is van oorsprong gericht op het verbeteren van houding en beweging in het dagelijks leven. Samen met de patiënt kijkt onze specialist naar ongunstige factoren die de klachten beïnvloeden of in stand houden. Dit kan zijn: een verkeerde houding, verkorte spiergroepen, gespannen of verslapte spieren, stress, een te hoge ademhaling- of verkeerd bewegingspatroon. Te veel spanning op bepaalde spieren of gewrichten zorgt voor een verstoord evenwicht. Dit kan op de lange termijn overbelasting veroorzaken en kortdurende of chronische pijn en spanningsklachten geven.

Wat doet een Mensendiecktherapeut?

Een Mensendiecktherapeut is gespecialiseerd in de volgende aspecten:

  • De specialist geeft ontspannings-, spierversterkende en conditie verbeterende oefeningen;
  • De specialist adviseert over een goed bewegingspatroon ter verbetering van de situatie;
  • De specialist leert je functioneel te bewegen geeft inzichten zodat je weet hoe je zélf jouw klachten kunt voorkomen of verminderen.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak