Kemps & Rijf Vitaliteit

Wil jij medewerkers die vitaal en duurzaam inzetbaar zijn?

Wij helpen je graag om de kans op verzuim zo laag mogelijk te maken.
Voor veel mensen is stress aan de orde van de dag. Het is niet erg even stress te hebben van bijvoorbeeld een deadline, maar steeds meer mensen hebben continu stress. Hierdoor staan veel personen langdurig aan, ook in rust. Blijf je te lang in dat patroon hangen, dan is het een kwestie van tijd voor je gegrepen wordt door een burn-out of andere klachten.  

De werking van stress

Het stresssysteem dat wij hebben geërfd weet niet altijd raad met het moderne leven. Het heeft een taak om de overlevingskans te vergoten en het lichaam voor te bereiden op fysieke prestaties. Maar dit systeem reageert (soms) nog net zo scherp op niet levensbedreigende situaties zoals deadlines, prikkels van social media en zelfs een thriller kijken op Netflix. 

Doordat dit systeem continue (laag) actief is, wordt het lichaam regelmatig op een verkeerde manier belast en zorgt het voor een verhoogde verbranding in rust. Op de lange termijn put dit mentaal uit. Het kan ook verschillende vormen van fysieke schade meebrengen waaronder vermoeidheid, stress en burn-out klachten. Een continue verhoogde verbranding in rust zorgt voor een aanslag op het immuunsysteem en kan ook leiden tot versnelde veroudering door oxidatieve stress. 

Het functioneren van dit stresssysteem kan je helpen herstellen en normaliseren door onderstaande bouwstenen op een goede manier in te zetten. 

“Biocheck de ideale methode voor vermoeidheidsklachten en burn-out.”

Sta jij altijd aan?

  • Door werkdruk, social media, e-mails of andere prikkels die continue aanwezig zijn?

Perfectionist?

  • Altijd zorgen voor het beste resultaat liever zaken zelf doen, omdat je dan weet dat het goed gaat.

Altijd moe?

  • Het gevoel te hebben dat je niet bent uitgerust. Vaak zware ogen, veel gapen en veel behoefte aan slaap.

Wat kan deze methode voor jou betekenen?

Als je chronisch vermoeid bent, meten wij met onze software en E-health op het moment dat jij stilzit dat je autonome zenuwstelsel dezelfde stressactiviteit aangeeft als iemand die buiten aan het hardlopen is. En dat de hele dag door. Kun je voorstellen hoe moe je dan moet zijn? De Powered by BioCheck-app laat je herstelvermogen in rust en de belastbaarheid zien. Daarbij berekent en begeleidt de app op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is. Tot slot laat de app zien of je na (in)spanning kan ontspannen door middel van de juiste ademhaling. Wij bieden hiermee een methode die je autonome zenuwstelsel weer in balans brengt en de belastbaarheid duurzaam herstelt.

Inzicht in je lichaam door data

Meten van je dagelijkse belastbaarheid, je herstelvermogen en omslagpunt = nauwkeurig inzicht en een trainingsprotocol op jouw niveau.

Mentale bewustwording

Cognitieve begeleiding/educatie om bewustwording te krijgen en regie over je energie aan jou terug te geven = efficiënter energiegebruik.

Aanpassen van ademhaling (na arbeid)

Triggert parasympathische activiteit en herstel: moet altijd leiden tot een daling van je hartslag en stijging van HRV = Minder ‘energieverlies’

Conditioneren

Sporten (cardio) op een niveau dat zorgt voor het efficiënter inrichten van energievoorraden, binnen jouw belastbaarheid = Meer energie voor activiteiten

Besparingen voor je werkgever

Gemiddeld bespaart het Vermoeidheids Protocol € 30.000,- wanneer het protocol op tijd wordt ingezet. Het is natuurlijk voor jezelf heel prettig
dat je je weer sterk en vol energie voelt, maar voor je werkgever is het ook fijn. Doordat je veel sneller beter belastbaar bent keer je eerder terug
naar werk dan gemiddeld. Heeft je werkgever meer dan 20 mensen bij ons in het programma?
De meeste werkgevers zijn echt bereid te investeren in hun medewerkers, maar hebben het liefst wel dat het onderbouwd is (het liefst met data).
Dit kunnen wij voor jou en je werkgever bieden! Wil je meer weten hoe je je werkgever kan overtuigen? Neem dan contact met ons op voor meer
informatie.

83%
Is het percentage die vitaal en vol energie terug naar werk keert met nieuwe inzichten en tools om belastbaar te blijven.

16 dagen
Als je al 16 dagen eerder terugkeert dan de gemiddelde burn-out van 11 maanden, heeft je werkgever ons programma gratis ingezet!

1 jaar
Wanneer je klaar bent met ons programma kan je nog tot een jaar onze app en platform gratis gebruiken!

Waarom kiezen voor deze methode?

Als organisatie gespeciliseerd in het lichaam merken wij dat er veel behoefte is aan specifieke begeleiding op het gebied van vermoeidheidsklachten.
Veel van onze klanten ervaren vermoeidheidsklachten en hebben hun eigen belastbaarheid niet goed inzichtelijk. Door het inzichtelijk te maken middels data via de BioCheck-app kunnen wij onze klanten weer de grip terug geven over hun eigen energie. Wij zijn Powered by BioCheck.

LEER DE JUISTE ADEMHALING

Je leert weer te ademen zoals dat oorspronkelijk is bedoeld en we als baby van nature deden. Dit ter verbetering van jouw herstelvermogen in rust en daarmee jouw belastbaarheid. Daarnaast is een fysisch juiste ademhaling belangrijk om de zuurtegraad van het lichaam op peil te houden, zodat je o.a. minder kwetsbaar bent voor ontstekingen, bacteriën, schimmels en virussen.

TRAINEN BINNEN JE BELASTBAARHEID

Conditietraining met de app aan de hand van ons Chronisch Vermoeidheids Protocol (CVP) gebaseerd op jouw dagelijks gemeten niveau van belastbaarheid, ondersteund met extra zuurstof.

INZICHT IN JE DAGELIJKSE BELASTBAARHEID

Iedere ochtend na het ontwaken, maar voor het opstaan, doe je een ZeroCheck-meting van 6 minuten met de app, terwijl je de ademoefening doet. Hiermee wordt dagelijks inzicht verkregen in jouw stressniveau en mate van herstel middels realtimemonitoring van jouw hartslag, ademhaling en de hartslagvariabiliteit (HRV). Hiermee leer je luisteren naar je lichaam.

Vitaliteit voor bedrijven 
Voor jou als werkgever brengt een medewerker met een burn-out de nodige kosten met zich mee. Om de kans op een burn-out of andere vermoeidheid gerelateerde klachten te verminderen bieden we een gratis vragenlijst aan die inzicht geeft in: fitheid van uw medewerkers, tevredenheid over (thuis)werkplek, ervarens stress, algemene- en mentale vermoeidheid.

Hierna krijgt u een overzicht waar bij uw medewerkers de mogelijke verbeterpunten liggen om (langdurig) verzuim te voorkomen. Aansluitend hierop biedt Kemps en Rijf de volgende oplossingen: 

 • Herstel- en vitaliteitsprogramma’s van BioCheck 
 • Sneller en duurzaam herstellen van een burn-out 
 • Advies over afstellen van (thuis) werkplek 
 • Bedrijfsfitness 
 • Lifestyle coaching 
 • Vermindering van prikkelgevoeligheid middels ASITT therapie 
 • Herstellen van lichamelijke- en beweging gerelateerde klachten