FysioFitt

Wat is FysioFITT?

FysioFITT heeft als doel de algehele fitheid verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld als toevoeging tijdens jouw revalidatietraject, als tussenstap tussen revalidatie en sporthervatting of op preventieve basis. Er wordt in kleine groepen getraind, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. FysioFITT onderscheidt zich van de Medische Fitness omdat het wordt uitgevoerd in groepsverband en de intensiteit van de training hoger ligt.

Wat maakt onderdeel uit van de training?

Iedere les duurt 60 minuten en is als volgt opgebouwd:

– Gezamenlijke warming-up (gericht op de uiteindelijke workout);
– Kracht/techniek oefeningen;
– Workout.

Warming-up

De warming-up is gebaseerd op de uiteindelijke workout van die dag. Dit zijn verschillende lichaamsregio’s die wekelijks verschillen.

Kracht/techniek
Dit is een gecontroleerde vorm van krachttraining, waarbij nadruk ligt op de uitvoering van de oefening, niet op de kracht! Het doel is laten voelen waar de juiste spanning hoort te zitten. Alle lichaamsregio’s kunnen aan bod komen tijdens het krachtonderdeel. Dit verschilt wekelijks.

Workout
Dit is het afsluitende gedeelte van de les waarbij de intensiteit vaak wat hoger ligt. De workout kan gericht zijn op korte oefeningen met een hoge intensiteit, maar kan ook gericht zijn op langere duur. Ook dit kan wekelijks variëren.

Voordelen FysioFITT

Het is mogelijk om FysioFITT te combineren met Medische Fitness. Zo kun je bijvoorbeeld switchen van Medische Fitness naar FysioFITT, of beide lessen wekelijks uitvoeren. Er zijn korte lijntjes tussen de behandelend therapeut en de trainer van FysioFITT. Hierdoor kun je altijd op een veilige en verantwoorde manier sporten.

Wat zijn de kosten?

Er zijn twee abonnementsvormen mogelijk. Bij beide vormen kun je één avond per week sporten. Bij abonnementsvorm 1 betaal je maandelijks € 45,-. Je kunt er ook voor kiezen om 3 maanden vooruit te betalen, je betaalt dan € 120,- per 3 maanden. In enkele gevallen wordt FysioFITT vergoed door jouw zorgverzekeraar. Hierover geven de specialisten van Kemps & Rijf je graag meer informatie!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak