Kinderen met obesitas

Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem dat vraagt om een multidisciplinaire aanpak. In Paramedisch Centrum Laarbeek wordt uw kind professioneel begeleidt door een diëtiste, kinderfysiotherapeut en mental coach.

In het beweegprogramma ligt de nadruk op plezier krijgen in het bewegen en stimuleren van meer bewegen. Naast een intensief oefenprogramma worden er afspraken gemaakt met betrekking tot bewegen en sporten. De kinderfysiotherapeut stimuleert uw kind in het vinden van een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.

De diëtiste gaat aan de slag met de voeding waarbij gekeken wordt naar de voedingsbehoefte en inname van uw kind en gaat met uw kind aan de slag om de gezonde maar toch lekkere keuzes te maken in de voeding. Maar wat is nou eigenlijk gezond? Dat is voor u als ouders soms ook lastig om te kiezen omdat de reclames op tv en de aantrekkelijke etiketten in de winkel u misleiden. Het lijkt gezond maar is het dat ook wel? Hier kan de diëtiste u mee helpen.

Voor sommige kinderen is het wenselijk een gesprek aan te gaan met een mental coach. Afvallen kost namelijk meer tijd en aandacht dan de meeste mensen zich realiseren. Natuurlijk wil je snel afvallen, maar dat betekent helaas vaak dat je nieuwe gedrag niet goed in je ‘systeem’ zit. Na het afvallen komen de kilo’s er dan weer snel bij: het bekende jojo-effect. Als je er langer over doet om af te vallen en gezond te leven, maken je hersenen nieuwe ‘sporen’ aan, zodat je nieuwe eetpatroon zich als het ware in je hersenen ‘ inslijpt’. Door het gezonde gedrag steeds te herhalen, krijg je het goed in je systeem. Je nieuwe gedrag kost je dan steeds minder moeite en de kilo’s laten zich dan niet meer zien. De mental coach biedt zo gewenst ondersteuning bij het vergroten van de interne motivatie en bij een duurzame gedragsverandering.

De duur en inhoud van het programma varieert per kind. Deze wordt op de persoonlijke wensen en doelen van de ouders en het kind afgestemd en hulpverleners worden dan ook zo nodig ingeschakeld. In principe krijgt ieder kind een intake bij de kinderfysiotherapeut en bij de diëtiste waarna zij een persoonlijk passend programma opstellen.

Instromen is op elk gewenst moment mogelijk!

Mocht u meer informatie willen dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met

Maike van Veggel (kinderfysiotherapeut), Nanneke Tiel (psychosomatisch fysiotherapeut/haptonoom) of Karin Burg (diëtiste) via 0492- 382120