Kinderen met obesitas

Introductie

Behalve dat overgewicht lichamelijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, kan obesitas voor kinderen ook een belemmering vormen om zich te bewegen zoals ze zouden willen. Hierdoor kan de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen. Dit groeiende probleem vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Bij Kemps & Rijf wordt ieder kind professioneel begeleid door een Diëtiste, Kinderfysiotherapeut en Mental Coach!

Een beweegprogramma op maat

In het beweegprogramma ligt de nadruk op plezier krijgen in het bewegen en het stimuleren van bewegen. Naast een intensief oefenprogramma worden er afspraken gemaakt met betrekking tot bewegen en sporten. De Kinderfysiotherapeut stimuleert het kind in het vinden van een juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.

De Diëtiste gaat aan de slag met de voeding waarbij gekeken wordt naar de voedingsbehoefte en inname van het kind. Ook gaat onze specialist met het kind aan de slag om gezonde, maar toch lekkere keuzes te maken in de voeding. En wat nou precies gezond is? Daar geeft onze Diëtiste graag een inkijkje in.

Voor sommige kinderen is het wenselijk een gesprek aan te gaan met een Mental Coach. Afvallen kost namelijk meer tijd en aandacht dan de meeste mensen zich realiseren. Door het gezonde gedrag steeds te herhalen, krijg je het goed in je systeem. Je nieuwe gedrag kost je dan steeds minder moeite en het gewicht zal sneller stabiel blijven. De Mental Coach biedt zo de gewenste ondersteuning bij het vergroten van de interne motivatie en bij een duurzame gedragsverandering.

De intake

De duur en inhoud van het programma varieert per kind. Deze wordt op de persoonlijke wensen en doelen van de ouders en het kind afgestemd en hulpverleners worden dan ook zo nodig ingeschakeld. In principe krijgt ieder kind een intake bij de Kinderfysiotherapeut en bij de Diëtiste, waarna zij een persoonlijk passend programma opstellen. Instromen is hierbij op elk gewenst moment mogelijk!

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak