Lifestyle

Introductie

Gezond oud worden. Dat is iets dat we allemaal wel willen. Om ziekten te voorkomen of klachten te verminderen is een gezonde leefstijl van belang. Samen met de Leefstijlcoach wordt er gekeken naar diverse elementen van jouw leefstijl, om vervolgens te kijken waar je positieve veranderingen kan maken naar een betere gezondheid en kwaliteit van leven.

Gecombineerde leefstijlinterventie

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een interventie voor mensen met overgewicht of obesitas om gedragsverandering te stimuleren rondom het creëren van een gezonde leefstijl.

Bij Kemps & Rijf wordt het GLI-programma CooL (Coaching op Leefstijl) aangeboden. Dit programma is door het RIVM goedgekeurd en wordt uitgevoerd door een geaccrediteerde leefstijlcoach van het BLCN.

Het programma

CooL is een programma van 2 jaar. Tijdens dit programma gaan de deelnemers aan de slag met verschillende thema’s: voeding, beweging, ontspanning, slaap en gedrag. Het programma bestaat uit zowel groepsbijeenkomsten als individuele gesprekken.

Samen met jouw Leefstijlcoach stel je doelen op. Stapje voor stapje worden er acties opgesteld om dit doel te bereiken. Tijdens de groepsbijeenkomsten ga je samen met anderen aan de slag met het creëren van een gezonde leefstijl. Daarnaast worden er ervaringen en successen gedeeld. Tijdens de individuele gesprekken draait het om jou. Welke stappen zijn er nodig om tot een betere gezondheid te komen? En hoe gaan we deze bereiken?

Voor wie?

Om deel te nemen aan het programma is er een aantal criteria opgesteld. Je kunt deelnemen aan het CooL-programma wanneer je voldoet aan één van de volgende criteria:

  • Een BMI tussen de 25 en 30 en een grote buikomvang;
  • Een BMI tussen de 25 en 30 en een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 of cardiovasculaire aandoeningen;
  • Een BMI van 30 of hoger.

Kosten

De GLI wordt vanuit het basispakket vergoed. Daarnaast heeft deelname geen invloed op het eigen risico. Om deel te nemen aan de GLI heb je een verwijzing nodig vanuit de huisarts of medisch specialist.

Wil je graag meer weten? Of ben je benieuwd of het CooL-programma wat voor jou is? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze Leefstijlcoach!

Wilt u bij ons komen sporten en werken aan een langdurig gezonde leefstijl?

U kunt vrijblijvend kennismaken met een van onze fit coaches om samen een langdurig gezonde leefstijl te bereiken zodat u weer fitter wordt en pijnvrij kunt bewegen.

www.thuisarts.nl/overgewicht

Gratis kennismakingsgesprek voor beweegprogramma:

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak