Parkinson

Introductie

De ziekte van Parkinson is een ingewikkelde ziekte waarbij je hersenen je spierbewegingen steeds minder goed sturen. Dit resulteert onder andere in problemen met het bewegen (zoals moeite met lopen). De specialisten van Kemps & Rijf staan voor je klaar om je hierbij te helpen!

Hoe Fysiotherapie van Kemps & Rijf helpt bij Parkinson

Tijdens de behandeling helpen onze specialisten je bij het verbeteren van je houding, je evenwichtsgevoel, het ontwikkelen van soepele en sterke spieren en het op peil houden van je conditie. In combinatie met voorlichting helpt dit je ook op langere termijn om op een veilige manier actief te blijven. Zodat je zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Tevens zijn wij aangesloten bij het Parkinsonnet.

Fysiotherapie als aanvullende behandeling

De kans is groot dat je Levodopa slikt. Een krachtig medicijn, maar toch, je gevoel voor evenwicht blijft afnemen en misschien geeft het medicijn je nieuwe klachten, zoals onvrijwillige bewegingen. Veel patiënten vullen de medische behandeling daarom aan met bijvoorbeeld Fysiotherapie.

De verschillende fases van bewegen

In het begin: bewegen gaat nog goed
Het is belangrijk om in deze fase een goed beweegprogramma op te stellen. Je spieren blijven soepel en sterk, je kunt nog goed werken aan je evenwicht en je houdt je conditie op niveau!

Het verloop: het gaat allemaal wat minder
Het wordt een beetje lastiger: bewegen, je evenwicht bewaren, je conditie op peil houden. Er zijn inmiddels ook specifieke bewegingen die je moeite kosten: je omdraaien in bed, opstaan uit een stoel, iets pakken. We ontwikkelen daarom oefeningen om je bij die taken te helpen!

Blijven bewegen, zolang het kan, op welke manier dan ook
We moedigen aan dat je in beweging blijft. Minstens vijf dagen in de week een half uurtje zwemmen, wandelen, wat jij fijn vindt. Het hoeft overigens niet een aaneengesloten half uur te zijn; drie keer tien minuten is net zo goed!

Wil je meer weten over ons behandelplan bij Parkinson? We vertellen je er graag meer over!

Kemps & Rijf is aangesloten bij het Parkinsonnet

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak