Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Soms staat een spier zodanig onder spanning dat het alleen met rust niet voldoende herstelt. Dan kunnen we overgaan tot Dry Needling. Hierbij brengen we een naald aan in het centrum van de spierspanning, waardoor de spier snel en langdurig ontspant.

Doet Dry Needling pijn?

Tijdens de behandeling kan een spier soms ineens samentrekken als gevolg van het naaldje. Dit kan als vervelend worden ervaren. Hoe meer je naar de uiteindes gaat van je lichaam hoe meer je ervan voelt. Echter, direct na het plotseling aanspannen van de spier voel je dat de spier de spanning juist loslaat. Een Dry Needling behandeling bij Kemps & Rijf kan ervoor zorgen dat je spieren achteraf zwaar aanvoelen. Dit verdwijnt snel. Na een aantal behandelingen verdwijnt de spanning, waardoor je weer klachtenvrij kunt bewegen!

Zelf aan de slag

Dry Needling is een bewezen methode als startpunt van je behandeling. Wanneer de spierspanning eenmaal uit je lichaam is, kunnen we de spieren indien nodig nog verder losmaken met mobilisatietechnieken of oefentherapie. Zo werk je aan de opbouw van kracht voor een herstelde, gezonde houding.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak