EPTE Therapie

Wat is EPTE Therapie?

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten. Deze van oorsprong Spaanse therapie wordt veelvuldig met succesvol toegepast bij vele topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingletsels.

De EPTE behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken. De behandeling wordt vaak ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De huid wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Op het behandelgebied wordt gel aangebracht. Onder begeleiding van echografie kan de therapeut nauwkeurig de juiste locatie bepalen om het dunne naaldje in te brengen. Vervolgens dient de specialist met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1 tot 2 minuten een hele lichte elektrische stroom toe. Dit zet lichaamseigen reacties in gang die het herstel bevorderen. Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend ‘oncomfortabel’.

Heb je al langdurig één van deze klachten?

  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee);
  • Pijn aan de achillespees (achillodynie);
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog);
  • Chronische schouderpijn (supraspinatus pees);
  • Hielspoor (plantaire faciopathie).

Dan kan EPTE Therapie voor jou de oplossing zijn!

Het effect van EPTE

De effecten van deze behandeling hebben te maken met het chemische en fysiologische proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lokaal een verhoogde PH-waarde ontstaat en de bloedcirculatie verbetert. Kortom, de techniek stimuleert het herstel van de pees.

Voordelen van EPTE Therapie

EPTE Therapie kent diverse voordelen. Zo is de behandeling allereerst zonder geneesmiddelen of chirurgie. Het is een nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel. Het gaat telkens om een kortdurende behandeling van 1 tot 2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen beperkingen voor uw normale dagelijkse activiteiten. Nog een pluspunt: de behandeling is nagenoeg pijnvrij. En dan het resultaat… Na 4 tot 6 behandeling melden patiënten in de meeste gevallen al duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig herstel!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak