Extended Scope

Introductie

Een Extended Scope Specialist treedt op als casemanager op musculoskeletale zorg. Onderzoek heeft aangetoond dat deze opgeleide specialisten positief bijdragen aan de doelmatigheid van zorg en patiënttevredenheid.

Wanneer schakel je een Extended Scope Specialist in?

Op dit moment kan de Extended Scope Specialist een onderbouwd advies aan de huisarts voorleggen. Dit advies heeft betrekking op aanvullend onderzoek en/of doorverwijzing naar de tweede lijn. Hierdoor wordt jouw zorg efficiënter en doelmatiger!

Meer bevoegdheid op onderzoek en behandelmogelijkheden

Extended Scope Specialisten zijn ervaren fysiotherapeuten die zijn opgeleid op masterniveau en daarnaast de opleiding hebben gevolgd tot Extended Scope Therapeut. Vandaag de dag krijgen Extended Scope Specialisten in bijvoorbeeld Engeland, Noorwegen en Canada meer bevoegdheid op onderzoek en behandelmogelijkheden van het bewegingsapparaat. Je kunt hierbij denken aan het gericht verwijzen van patiënten naar de tweede lijn voor CT- scan, MRI, Echografie, Röntgen, bloedonderzoek en naar specialisten zoals orthopeden, neurologen, reumatologen en revalidatieartsen. Daarmee levert de Extended Scope Specialist een bijdrage aan een meer ‘zinvolle, zuinige en snellere’ zorg. Wij vertrouwen erop dat deze privileges in de nabije toekomst ook in Nederland in werking treden.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak