Fiets positie analyse

Introductie

Om optimaal te kunnen genieten en goed te kunnen presteren is klachtenvrij fietsen essentieel. Toch hebben veel fietsers wel eens last van lichamelijk klachten. Deze klachten kunnen vaak goed verholpen worden door een juiste aanpassing van de fietspositie. Veel voorkomend zijn klachten aan de onderrug, het zitvlak/zadelpijn, de knieën, nek en schouders en de handen. Fiets positie analyse zorgt voor een goede fietspositie en daarmee voor meer fietsgenot, betere prestaties en minder blessures.

Een optimale fietspositie voor meer comfort

Ieder lichaam is anders. Ook qua lenigheid, stabiliteit en kracht. Voor een comfortabele houding is het nodig om je fiets aan te passen aan jouw lichaam en doelen. De fysiotherapeut analyseert jouw houding tijdens het fietsen. Zo krijg je inzicht in je gehele trapcyclus, in verschillende houdingen, met verschillende weerstanden. Alleen op die manier is jouw optimale fietspositie te bepalen. Met een optimale, comfortabele houding geniet je meer en langer van je tijd op de fiets.

Maatwerk voor topprestaties

Elke fiets positie analyse is maatwerk. Er wordt gekeken naar wat jouw doelen zijn, hoe je lichaam in elkaar zit, en wat je niveau en ervaring is. Iedereen is uniek, dus de fiets positie analyse is voor iedereen anders. Je prestaties zijn bovendien voor een groot deel afhankelijk van je getraindheid. Maar om goed te kunnen presteren is het erg belangrijk dat je lichaam zijn spierkracht optimaal over kan brengen op de pedalen. Tijdens de fiets positie analyse doen we een biomechanische analyse voor jouw meest optimale krachtoverbrenging. Geen standaard formules op basis van lichaamsmaten, maar een totaalanalyse op maat, te weten:

– Intake & anamnese;
– Fysieke screening & analyse van bewegen;
– Metingen verschillende lichaamsmaten;
– Afstellen schoenplaatjes;
– Fietspositie analyse met behulp van slowmotion beelden;
– Rapportage van de analyse met eventuele oefeningen en/of aanpassingen aan de fiets;

Een fiets positie analyse voor meerdere fietsen

Wil je naast je naast je racefiets ook graag de optimale positie op je mountainbike of crosser bepalen? Of wil je je racefiets en tijdritfiets laten optimaliseren? Het is ook mogelijk om met meerdere fietsen tegelijk te komen. Voor elk type fiets wordt een aparte fiets positie analyse gedaan, omdat de positie op de racefiets bijvoorbeeld weer heel anders is dan op de mountainbike.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak