Haptonomie/haptotherapie

Introductie

Bij Haptonomie gaat de behandeling over jouw gevoel in relatie tot je houding, bewegingen, gebaren en contact. Letterlijk betekent Haptotherapie de ‘leer van het contact’. De Haptotherapeut gebruikt aanraking als instrument in de begeleiding. Die aanraking helpt je om het contact met je gevoelens te herstellen, om blokkades in je lichaam op te merken en om daar dan ook iets aan te kunnen doen.

Een goede ondersteuning bij uiteenlopende klachten

Haptotherapie biedt goede ondersteuning bij uiteenlopende klachten. Van chronische pijn en vermoeidheid tot een burn-out. Van het verwerken van een traumatische ervaring tot moeite met ademhalen en somberheidsklachten.

Behandelen van lichaam en geest

Veel mensen merken dat hun klachten niet alleen fysiek of alleen mentaal zijn. Een burn-out heb je met je lichaam. Die hoofdpijn kan wel eens door stress komen. Het is niet of-of. Het is en-en. Maar omdat er geen en-en-artsen zijn, beland je tussen wal en schip en kom je in eindeloze diagnose en behandeltrajecten terecht.

Niemand maakt de verbinding. Een Haptotherapeut wel. Die begeleidt je bij het vinden van een balans tussen je lichaam, je gedachten, je gevoelens en je gedrag. Centraal staat daarbij de beleving van jezelf in het hier en nu. Hoe voelt het? Hoe heb je contact met de wereld om je heen? Hoe voelt je lichaam? Samen gaan we ontdekkingstocht naar jouw onbewuste gevoelens en het effect er van op jou!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak