Hydrotherapie

Introductie

Wil jij graag sporten en bewegen, maar word je belemmerd door pijn tijdens het bewegen? Dat is erg vervelend, want het blijven bewegen en trainen van je spieren werkt bevorderlijk voor je mobiliteit. Gelukkig bestaat er een vorm van Fysiotherapie waardoor jij kunt blijven bewegen, zonder pijn te ervaren. Namelijk Fysiotherapie in het water, ook wel Hydrotherapie genoemd.

Wat is Hydrotherapie?

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in het water. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kun je gemakkelijker bewegen dan naast het water. Daarnaast zorgt water wel voor enige weerstand, waardoor jij door te bewegen kracht en conditie opbouwt. Hierdoor kun je met geringe belasting toch maximaal resultaat boeken. Kortom, met Hydrotherapie kun je mobiliteit, kracht en stabiliteit trainen zónder je gewrichten te belasten!

Voor wie is Hydrotherapie?

Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die problemen ervaart bij het bewegen. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld reumatische klachten, artrose, longaandoeningen of orthopedische klachten. Maar deze therapie is ook voor mensen met een aandoening aan het zenuwstelsel. De therapie in het water kan bij deze aandoeningen erg effectief zijn.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak