Medical Taping

Medical Tape ondersteunt

Medical Tape is een hulpmiddel om je (sneller) te laten herstellen van een blessure. Vaak is het onderdeel van een breder herstel- of verbeterprogramma voor je spieren. Je spieren vormen immers de basis voor alle bewegingen van je lichaam. Bovendien zijn ze een onderdeel van het beheren van je lichaamstemperatuur en je bloedsomloop.

Wat is Medical Tape?

De tape is gemaakt van textiel die allergie- en latexvrij is. De tape kan maar liefst tot 140% oprekken. Deze rekbaarheid zorgt ervoor dat je je vrij kunt blijven bewegen. Doordat de tape je huid een klein beetje optilt, wordt je doorbloeding gestimuleerd en neemt het wat van de druk weg op de zenuwen die zorgen voor de pijnsensatie.

Wanneer wordt Medical Taping gebruikt?

Waar sporttape je beperkt in je bewegingen, wordt Medical Taping juist gebruikt als ondersteuning van je spieren. De elastische tape zorgt ervoor dat je alle bewegingsvrijheid behoudt, maar ondersteunt je bijvoorbeeld bij het helpen herstellen van gespannen spieren, het verminderen van pijn of het corrigeren van je houding.

Je lichaam herstelt zichzelf

Je lichaam heeft een bijzonder herstellend vermogen: onder de juiste omstandigheden en met de juiste bewegingen zal een blessure zich oplossen en voel je je weer fit. Het doel van Medical Tape is dan ook te fungeren als ondersteuning voor het lichaam zodat het zichzelf kan herstellen. Ontdek zelf deze milde behandelmethode en neem contact op met Kemps & Rijf!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak