Shockwave

Introductie

Behoor jij tot de talloze patiënten met chronische pijn, die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Dan is Shockwave Therapie wellicht iets voor jou!

Bij welke klachten wordt Shockwave Therapie aanbevolen?

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, zoals een tennis- of golferselleboog, pijnlijke schouder (langdurig en altijd op dezelfde plek), schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn rondom de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Onze specialisten kunnen met behulp van Shockwave Therapie een breed scala aan bovenstaande klachten verhelpen. Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen merken de meeste patiënten al resultaat. Bewegen gaat hierna makkelijker en de chronische pijn blijft weg.

Hoe werkt Shockwave Therapie?

Shockwave Therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van de hoogenergetische golven die we met het apparaat afgeven. Als Fysiotherapeut brengen we deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in je lichaam. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening.

De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel van jouw als patiënt. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties resulteren daarbij in een snel weefselherstel!

De resultaten van Shockwave Therapie zijn wetenschappelijk aangetoond. Meer weten? Neem dan gerust contact op met onze specialisten!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak