Sportfysiotherapie

Introductie

Sporten is goed voor spieren, botten en pezen. Ze worden door sportbeoefening sterker, soepeler en steviger. Bij intensief sporten (of een trauma) kan er van alles mis gaan in zo’n beetje elk lichaamsonderdeel. Van voetblessures door een verkeerde stand van de voeten bij hardlopers tot elleboogblessures bij golfers, hockeyers en natuurlijk tennissers.

Pech, of is er meer aan de hand?

Soms ontstaat een blessure in een moment; de verzwikking, de plotselinge draai in je knie. Vaker echter is zo’n blessure het eindstation van een lange reis van verkeerd bewegen, te zwaar trainen, een foutieve houding of verkeerde schoenen. Doordat je langere tijd steeds hetzelfde doet, sluipt de klacht erin. Eerst met ongemakkelijkheden, dan met korte pijn na het sporten en uiteindelijk met continue pijn.

Sportfysiotherapie op maat

De Sportfysiotherapeut van Kemps & Rijf stelt altijd een persoonlijk behandelprogramma voor je op. Gericht op pijnverlichting, soepele en lange spieren, versteviging van de bewegende delen en sterkere spieren. De kans is groot dat je een tijdje rust moet nemen. Dat is vaak best lastig want sporten is belangrijk voor je. Het liefst sta je morgen weer op het veld. Het beweeg- en trainingsprogramma is erop gericht om je snel (maar veilig en verantwoord) weer aan het sporten te krijgen. Het voorkomen van overbelasting speelt daarin een sleutelrol.

Sterke spieren dankzij een persoonlijke training

Tegen het einde van de behandeling richt je je op krachtherstel. Bedachtzaam en zonder het te overhaasten ga je ook weer sporten. Om te beginnen met een doelgericht trainingsprogramma waarin de warming-up én cooling-down net zo belangrijk zijn als de krachttraining. Dit programma is ingericht op de sport die je doet en jouw mogelijkheden en beperkingen. Je zult merken dat houding en manier van bewegen zeker net zo belangrijk zijn in het complete herstel!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak