Bedrijfsvitaliteit

Het fit en vitaal houden van je werknemers wordt steeds belangrijker.

Na griep en verkoudheid zijn psychische klachten, overspannenheid en burn-out de meeste oorzaken van verzuim. Meer dan 25% van alle verzuimdagen valt in de categorie psychisch verzuim! 

Een medewerker met een burn-out is niet alleen een gemis op de werkvloer, het brengt ook de nodige kosten met zich mee. De kosten lopen op tot 2,2 maal de loonkosten bij uitval door een burn-out. Bij een gemiddelde duur van een burn-out van 242 dagen lopen deze kosten bij een gemiddeld inkomen op tot meer dan €125.000,- 

Om de kans op een burn-out of andere vermoeidheid gerelateerde klachten te verminderen is preventie heel belangrijk. Hiervoor bieden we een gratis vragenlijst aan die inzicht geeft in: de fitheid van uw medewerkers, tevredenheid over (thuis)werkplek, ervaren stress, algemene- en mentale vermoeidheid.  

De resultaten van deze vragenlijst krijgt u overzichtelijk gepresenteerd waarbij de mogelijke verbeterpunten om (langdurig) verzuim te voorkomen besproken worden. Aansluitend hierop biedt Kemps en Rijf de volgende oplossingen: 

  • Herstel- en vitaliteitsprogramma’s van DaVitt 
  • Sneller en duurzaam herstellen van een burn-out 
  • Advies over afstellen van (thuis)werkplek 
  • Bedrijfsfitness 
  • Lifestyle coaching 
  • Verminderen van prikkelgevoeligheid middels ASITT therapie 
  • Herstellen van lichamelijke- en beweging gerelateerde klachten.

Wat levert dit u als werkgever op? 

Een medewerker die energieker en belastbaarder terug keert naar werk.  

Gemiddeld bespaart het herstelprogramma €30.000,- wanneer het protocol op tijd wordt ingezet. De kosten van het programma zijn al terugverdient wanneer een medewerker 16 dagen eerder terugkeert dan de gemiddelde burn-out duur van 11 maanden.

Vergoedingen 

Menzis
Heb je een vitaliteitsbudget bij Menzis? Dan kan je onze individuele programma’s declareren in het Portaal Vitaliteit en Werk. Neem contact op met jouw contactpersoon bij Menzis voor de mogelijkheden.  

Zilveren kruis
Heb je Present! Servicegezondheidsoplossing van Zilveren Kruis? Dan kunnen onze individuele programma’s voor medewerkers vergoed worden. 

Movir
Ben je een eigen ondernemer of zelfstandige en ben je verzekerd bij Movir? Dan kan je ons programma vergoed worden. Neem contact op met jouw contactpersoon binnen Movir. 

Klaverblad Verzekeringen
Ben jij een eigen ondernemer of zelfstandige en ben je verzekerd bij Klaverblad Verzekeringen? Dan kan je programma vergoed worden. Neem contact op met jouw contactpersoon binnen Klaverblad Verzekeringen en vraag naar de mogelijkheden. 

Bent u als ondernemer niet verzekerd bij een van bovenstaande verzekeringen neem dan contact met ons op!

Heeft u als werkgever extra vragen of wilt u meer informatie vul dan het onderstaand contact formulier in en wij nemen contact met u op!

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Maak een afspraak